IRC RM

21 september 2009 kl. 1:34 e m | Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för IRC RM

Tack allihopa för en härlig avslutning på säsongen.

IRC RM var det roligaste jag gjort med båten och det kändes som en värdig avslutning för Inga, inte bara för säsongen utan för att det blir en ny båt till nästa år. Vi var en super besättning vilket gjorde att manövrar kändes busenkla trots minimal träning på Baggen som faktiskt var rätt stökig. Innan seglingen sydde Kristian Hertzberg en påse till spinnbommen att ha på Storbommen vilket gjorde enorm skillnad för Gustaf på fördäck.

090912 IRC RM

Det var jag vid rodret. Eric Horwitz på mast för att hjälpa Gustaf Dyrssen på fördäck, Oskar Karsson och Jimmy Hellberg skötte trim och piano på varsin sida och Pontus Brenter stod för afterguarden och skötte taktik. Vi bestämde att Pontus tog alla beslut ombord så det blev ovanligt lite polsk riksdag på båten. Niklas Beckvid var med och trimmade på Lördagen.

DSC_0145

Första halvan av Lördagen gick åt till att vänta på vind men efter lunch började det äntligen pusta lite. Vi inledde seglingen med en tjuvstart. Vi var så nöjda med att ha tryckt Klabbe på X35an VW över startlinjen att vi inte märkte att vi själva var över. I övrigt gjorde vi ganska konsistenta resultat och var aldrig sämre än fyra. Det hanns med 4 seglingar under eftermiddagen.

DSC_0172

Söndagen bjöd på lite mer vind och en hel del kaotiska situationer i rundningarna men alla verkar ha klarat sig helskinnade även om det var lite kontakt mellan båtar vid ett par tillfällen. Vi slutade på femte plats totalt men hade vi fått upp focken på sista kryssen i sista seglingen hade det gått betydligt bättre. Den trasslade till sig så pass att vi fick byta till tunga focken.  Som medarrangör av regattan var det dock kanske lika bra att det blev som det blev.

Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: