Jonas och mätbreven

27 juni 2008 kl. 3:15 e m | Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

Jonas tittade förbi på lunch på ön på vägen till Sandhamn igår med finfina ny J109an Matador. Gjorde en perfekt solo angöring med häcken in, på medelhavsvis. Premier för min nya brygga som jag drog ut extra mycket jämfört med den gamla just för det ändamålet.

På vägen hit fick han, av tävlingsledningen, reda på att han tyvärr inte var välkommen att segla Gotland Runt i och med att hans IRC brev hade visat sig inte vara ”Endorsed”. Det såg jäkligt endorsed ut, printat på fint papper och med RORC stämpel och allt så jag förstår att han blev förvånad.

Nåja, Jonas är inte den som är den utan ett par timmar senare hade han via telefon, mejl, Kjell Marthinsen och en hel del jävlar annamma skaffat sig både ett LYS brev och på något vis fått sitt IRC brev endorsed från RORC. KSSS kunde förstås inte riktigt nöja sig med det utan bad att få utskrifter med underskrifter av behöriga vadetnukanvaraförnågra. Det visade sig att det inte riktigt funkade på det sättet utan tävlingsledningen fick helt enkelt nöja sig med faktum. Jonas stod nu inför ett val och han valde LYS där han får segla stora banan och mot 40 båtar. Visar han samma beslutsamhet på banan vinner han den klassen.

Det är inte lätt det här med havskappsegling.

Annonser

2 kommentarer

  1. […] Corby-seglaren (Inga of Sweden) har fått fint besök. Det är Jonas Grandér som seglat hit sin J/109 Matador från England för att segla Gotland Runt. Men det var inte riktigt lika enkelt som man skulle kunna tro… […]

  2. heja ksss. och så måste det inte alls sägas att bryggor inte angörs – även om bryggan är snygg.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: